Focussen en meer gedaan krijgen als ondernemer

Als ondernemer heb je dagelijks enorm veel te doen. Het is dus een uitdaging om al deze taken goed te plannen en af te ronden. Telefoontjes, emails, whatsapp-berichten en en collega’s, op ieder moment kun je snel afgeleid worden. In dit artikel een aantal tips om meer gedaan te krijgen op je dag.

Offline

Ga offline! Dit is een van de betere tips die we je kunnen geven. Maak afleidende factoren zo minimaal mogelijk om je beter te kunnen focussen. Zorg ervoor dat je Facebook, Whatsapp en alle andere social media afsluit. Op die manier wordt je niet continu afgeleid. Een appje of like brengt je uit je focus en concentratie. Hierdoor verlies je nuttige tijd.

Sommige ondernemers denken dat zij 24.7 bereikbaar moeten zijn. Het is echter geen schande om af en toe je telefoon te laten liggen of niet op te nemen wanneer je druk bezig bent met het afronden van een taak. Geef telkens één taak al je aandacht in plaats van 10 taken halve aandacht. Dit komt de kwaliteit en snelheid ten goede.

Even wandelen

Geen tijd om te wandelen? Plan het in. Een wandeling maakt je fitter en geeft je nieuwe ideeën. In plaats van pauze te houden op kantoor kun je ook een rondje gaan wandelen.

Kleine taak, grote taak

Een takenlijst kan je helpen en motiveren zaken op te pakken en af te ronden. Het ‘wegstrepen’ van verschillende taken geeft een goed gevoel. Probeer je takenlijst realistisch te maken. Niets is meer demotiverend dan een takenlijst die je niet af kan werken.

Goed kan het zijn om een aantal kleinere taken op de to-do-list te plaatsen. Deze werk je snel af tussen de grotere taken door. Zo kun je meer zaken van je takenlijstje afvinken en dit motiveert je om door te werken.

‘Nee’ is ook een antwoord

Als ondernemer heb je veel verantwoordelijkheid en ook vele taken. Weet daarom goed wat je wel wilt doen en zeker ook wat je niet wilt doen. Nee zeggen is goed. Het is duidelijk en het voorkomt dat je teveel hooi op je vork neemt.