Vijf tips voor het inrichten van een kantoorruimte

Vergaderruimte in Ede, Bouwstede

Een goede kantoorruimte gevonden voor jouw bedrijf? Het is belangrijk eens goed na te denken over de manier waarop je jouw kantoorruimte in gaat richten. In dit artikel helpen we je graag op weg. We geven je vijf tips voor het inrichten van jouw bedrijfsruimte.

Tip 1: Natuurlijk licht

Licht op kantoor is natuurlijk belangrijk, alleen al om voldoende te kunnen zien en werk dus op een juiste wijze uit te kunnen voeren. Recentelijk onderzoek wijst echter ook uit dat licht belangrijke bioprocessen in ons lichaam stimuleert, zoals de aanmaak van vitamines. Verder blijkt dat mensen zich fitter voelen met voldoende daglicht op kantoor. Andersom: wanneer er te weinig licht op een kantoor is verstoort dit een lichaam. Hierdoor kunnen mensen allerlei klachten krijgen. In Ondernemerscentrum Bouwstede willen we daarom de kantoren altijd zoveel mogelijk van daglichttoetreding voorzien.

Tip 2: Zorg voor voldoende groen

Allereerst werken planten en bloemen op een kantoor natuurlijk sfeer verhogend. Een bloemetje op een bureau of een mooie plant in een kantoorruimte maakt de betreffende werkplek een stuk gezelliger. Behalve sfeer is er een andere goede reden om te zorgen voor voldoende groen. Met planten op een kantoor blijken mensen namelijk productiever te werken. Zo kan groen stress en negatieve gevoelens verminderen, wat natuurlijk een positief effect heeft op de werksfeer en eventuele resultaten.

Tip 3: Transparantie, maak gebruik van glas

Het bedrijf van nú is transparant en heeft dus een open uitstraling. Trek dit door in de uitstraling van je kantoorruimte en zorg dus voor een transparante ruimte door te werken met veel open ruimtes. Wil je binnen je bedrijfsruimte toch aparte ruimtes maken maar wel een open uitstraling? Zorg dan voor scheidingswanden van glas. Je kantoorruimte heeft hierdoor toch voldoende geluidsdichte werkplekken maar wel een open en frisse uitstraling.

Tip 4: Variatie in werkplekken

Een hele dag op een bureaustoel zitten is niet bevordelijk voor de gezondheid van jou en je medewerkers. Het is beter om af te wisselen en voldoende te bewegen. Tegenwoordig zijn hiervoor allerlei oplossingen. Zo zijn er bureau’s die omhoog en omlaag kunnen waardoor je afwisselend zittend en staand kunt werken achter je bureau.

Tip 5: Kunst, kleuren en creativiteit

Tenslotte is het natuurlijk goed en mooi om  je kantoorruimte in te richten met passende details. Denk hierbij aan schilderijen maar ook aan het verven van een muur in een specifieke kleur. Op deze manier zorg je voor een meer sfeervolle en persoonlijke werkplek waarin de eigen identiteit van je bedrijf naar voren komt.

Werkplek laten inrichten

Natuurlijk is het mogelijk om je werkplek in te laten richten. Het is zelfs mogelijk compleet ingerichte kantoorruimtes te huren. Bij ondernemerscentrum Bouwstede in Ede is het mogelijk een compleet ingerichte bedrijfsruimte te huren. Bouwstede zorgt voor de werkplekken, kasten en andere benodigdheden om jouw kantoor passend en sfeervol in te richten. Natuurlijk is het ook mogelijk zelf de inrichting te regelen, in dat geval huur je een lege kantoorruimte. Meer informatie? Bekijk eens onze bedrijfsruimtepagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *