Slim uitbesteden als ondernemer

Druk. Dat is wat veel ondernemers zijn. Als ondernemer ben je naast je core business ook nog eens schoonmaker, administratief medewerker, salesheld en plantverzorger. Allemaal taken die naast je gewone werkzaamheden uitgevoerd dienen te worden. Ook als startend ondernemer loont het echter om, relatief kort nadat je gestart bent, al na te gaan denken over wat je kunt uitbesteden.

Een aantal tips:

1. Automatiseer je processen

De tijd dat je jouw facturen en offertes in Word opstelt zijn echt voorbij. Zorg ervoor dat je terugkerende processen automatiseert. Dit betekent dat je formats maakt die je kunt hergebruiken of slimme IT tools inzet waarmee je bepaalde processen kunt versnellen. Dit scheelt je veel tijd.

2. Huur slim

Het is verstandig om een slimme ruimte te huren als ondernemer. Ben je op zoek naar een geschikte kantoorruimte voor je onderneming? Bekijk dan direct de mogelijkheden tot het uitbesteden van randzaken die komen kijken bij het hebben van een kantoorruimte. Denk hierbij aan de mogelijkheid tot postverwerking, een receptieservice maar ook schoonmaak en het verzorgen van planten. Zo huur je op een relaxte manier en besteed je allerlei zaken die afleiden slim uit.

3. Administratie, weg ermee.

Administratie kost een ondernemer gemiddeld 16 uur per maand. In die tijd kun je nieuwe klanten werven of andere nuttige zaken doen die je business daadwerkelijk laten groeien. Denk er dus tijdig aan om je administratie uit te besteden. Dit verdien je eenvoudig terug met andere dingen die je in die betreffende tijd kunt uitvoeren.

Het resultaat van loslaten 

Durf als ondernemer los te laten en zaken uit te besteden. Net als jij een professional bent in jouw vakgebied, zo zijn anderen dat in hun vakgebied. Heb vertrouwen en merk dat je tijd en ruimte over houdt om te besteden aan écht nuttige zaken.