Zorg voor voldoende beweging op kantoor

Terras ondernemerscentrum Bouwstede Ede

Wanneer je veel op kantoor werkt is er een grote kans dat je niet veel beweegt op een dag. Zittend werk vormt een risico voor je gezondheid, veel mensen halen de 30 minuten beweging-norm niet. Ook al heb je jouw werkplek ergonomisch verantwoord ingericht, dan nog is het van belang om voldoende te bewegen. Een gevolg van te weinig beweging kan immers zorgen voor overgewicht, een minder goed immuunsysteem en een hoger risico op hart- en vaatziektes.

Praten in plaats van mailen

Op kantoren wordt er intern enorm veel gemaild. Voor een korte vraag aan je directe collega, die een paar meter van jouw werkplek vandaan zit, worden vaak mails gestuurd. In plaats van het sturen van een mail kun je beter naar de collega toe lopen. Dat zorgt op een dag voor een aantal kleine wandelingen en daarnaast ook voor persoonlijk contact met je collega. Het lijkt een simpele tip maar tel eens op hoe veel mails je stuurt naar mensen in je directe omgeving. Die momenten kun je beter gebruiken voor een korte wandeling!

Wissel zittend werk af met staand werk

Wanneer je kantoorwerk doet zal het niet vaak nodig zijn staand werk uit te voeren. Toch bestaan er tegenwoordig veel kantoormeubelen die de mogelijkheid bieden staand te werken. Kijk eens goed bij de aanschaf van je bureau of deze omhoog- en omlaag kan zodat je ook regelmatig staand je werk kan uitvoeren.

Ga wandelen tijdens de lunch

Tijdens je lunch kun je ervoor kiezen je boterhammen achter je bureau op te eten. Het is echter veel beter voor je gezondheid om even afstand te nemen van je werk en te gaan wandelen. Wandelen heeft een positief effect op je lichaam, op deze manier kun je na je pauze weer vol energie aan de slag.

Ga sporten tijdens je werkdag

Natuurlijk is niet iedereen in de mogelijkheid te sporten tijdens zijn werkdag. Toch behoort dit tot een van de trends van 2018. Onderzoek wijst uit dat sporten tijdens je werkdag zorgt voor minder stress en een betere concentratie. Wanneer er dus een sportgroepje actief is binnen jouw bedrijf is het verstandig hierbij aan te sluiten. Tevens bestaan er kantoorruimtes en ondernemerscentra waar een sportschool aanwezig is. Op deze manier kun je gemakkelijk tijdens je werk even sporten om vervolgens weer met nieuwe energie aan de slag te gaan.

Binnen ondernemerscentrum Bouwstede is het mogelijk gebruik te maken van het aanwezige Fitcenter zodat je zelf, of samen met collega’s kan sporten. Dit zorgt voor een gezonder leven en meer productiviteit. Vraag bij de receptie naar de mogelijkheden!